De eWeeding apparatuur

Uitsluitend voor professionals

Alle eWeeding apparatuur is specifiek ontwikkeld voor professionals die werkzaam zijn als groenbeheerder in de openbare ruimte. Elke professional ontvangt voor gebruik een gedegen training en een certificaat. Daarnaast worden jaarlijks toolbox-bijeenkomsten georganiseerd om ervaringen uit te wisselen en op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen.

eWeeding Trolley

Succes gegarandeerd

De eWeeding Trolley wordt al vanaf 2019 ingezet voor pleksgewijze behandeling van invasieve exoten, zoals de Japanse Duizendknoop en Reuzenberenklauw, of ongewenste onkruiden in plantvakken.

De eWeeding Trolley is een machine op rupsbanden bestaande uit een generator, een transformatoren een behandelingslans waardoor elk ongewenste plant behandeld kan worden. Een behandeling met de eWeeding Trolley is daardoor uitermate selectief.

Met de reeds opgedane ervaring kunnen bestaande probleemhaarden van invasieve exoten in enkele jaren weer beheersbaar gemaakt worden. Moeilijke onkruiden in plantvakken kunnen effectief aangepakt worden zonder dat het volledige plantvak hernieuwd dient te worden.

Onderzoeken hebben aangetoond dat de eWeeding Trolley geen negatief effect heeft op het bodemleven en dat gangbare onkruiden zoals brandnetels,grassen en lokale breedbladigen weer terugkeren door de afname van de omvang van de Japanse duizendknoop.

trolley
apparatuur-eWeeding-Roller

Electric Weeding Roller Concept

Volledig elektrisch

De eWeeding Roller is volledig elektrisch en heeft daardoor een uitermate gunstig milieuprofiel. De unit werkt op oplaadbare accu’s die gemakkelijk te verwisselen zijn. De eWeeding Roller is uitermate geschikt voor oppervlakken zoals trottoirs, wandelpaden, voetgangersgebieden, parkeerplaatsen of begraafplaatsen. De eWeeding Roller heeft een werkbreedte van 65cm en is voorzien van een side-shift. Door de side-shift kan de werkmodule naar links of rechts verplaatst worden en kan onkruid tot in alle hoeken behandeld worden.

In het najaar van 2023 is de eWeeding Roller uitgebreid getest worden tegen verschillende soorten onkruid, op diverse verhardingen en onder verschillende omstandigheden wat behoorlijk veel informatie heeft opgeleverd over de te verwachten resultaten maar ook over de aanpassingen die nog gemaakt diende te worden om geheel klaar te zijn voor de praktijk. Begin 2024 is het pilot programma verder doorgelopen en vanaf de zomer 2024 zal de eWeeding Roller officieel zijn intrede maken in de Benelux.

Het Electric Weeding Roller Concept is ontwikkeld door ZOFF GmbH en zal door Wimmersson BV gedistribueerd worden.

Zo werkt de eWeeding Roller in de praktijk

eWeeding Roller in slow motion

Scroll naar boven